Vijf keer de Europese keuken

24 augustus 2018, geschreven door Marjolijn

TEAMLTD vindt het belangrijk dat mensen en dus klanten verbinden. Dit kan op allerlei manieren, waaronder via eten: 

Deze maand de vraag: wat eet Europa? 

Duitsland is een land waarbij eten en drinken zeer belangrijk is. De kwaliteit staat dan ook centraal. Toch zijn de populairste gerechten niet erg culinair. 

Currywurst, meestal in stukjes geserveerd met een heerlijke currysaus.

Of Kartoffelsuppe, een aardappelsoep uit de authentieke Duitse keuken! 

Wie in Engeland komt weet dat het ontbijt niet kan worden overgeslagen. Zwaar maar waar! 

Bangers mash is een populair ontbijt, dat ontbijt bestaat uit aardappelpuree en worst. Vaak worden er gebakken ui, bonen of erwten bij geserveerd.

In Spanje kan je niet om de tapas en paella heen. 

Vooral in Valencia is de paella fantastisch! 

Griekenland is onlosmakelijk verbonden met Gyros. In reepjes gesneden gekruid varkensvlees, vaak geserveerd met pitabroodjes. Tzatziki, een Grieks yoghurtrecept met veel komkommer en knoflook maakt het geheel af! 

In Nederland zijn stamppotten populair. Allerlei soorten groenten worden letterlijk gestampt met aardappelen. De boerenkool stamppot met rookworst staat voor vele op nummer 1!