Vijf keer onbekend outdoor Europa

30 mei 2018, geschreven door Marjolijn

Vijf keer onbekend outdoor Europa
Urenlang in het vliegtuig zitten voor prachtige uitgestrekte natuur, rust en ongereptheid is totaal niet nodig. Europa heeft geweldige plekken die relatief onbekend zijn. Geen massatoerisme, geen jetlag en geen platzak. Lees snel verder en plan een tripje!

                                                                    

De Azoren (Portugal)

Ongeveer 1400 km voor de kust van Portugal ligt de prachtige eilandenarchipel De Azoren. Negen vulkanische eilanden in de Atlantische oceaan. Landschappen van steile kliffen, kratermeren, vulkanen, valleien, bossen en heuvels. Maar ook uitgestrekte bloemenvelden en grotten onder water maken deel uit van dit paradijs op aarde.
Met een constante temperatuur tussen de 14 en de 25 graden zijn De Azoren bijzonder geschikt voor outdoor activiteiten.

 

Lavertezzo (Zwitserland)

De combinatie van prachtige bergen, azuurblauw water en veel zon maakt een hemels landschap. In Lavertezzo kun je de Zwitserse natuur combineren met lekker eten, drinken en gezelligheid. Inmiddels wordt het pareltje steeds bekender, dus wacht niet te lang. Enjoy!

 

Old Harry Rocks (Verenigd Koninkrijk)

Old Harry Rocks gelegen op Handfast Point, direct ten oosten van Studland is zeker de moeite van een bezoekje waard! De rotsen maken deel uit van de UNESCO wereld-erfgoed lijst. Grove krijtrotsen die je het gevoel geven dat je nietig bent ten opzichte van de wereld. Juist dat gevoel geeft het idee van rust en kalmte. Uniek door zijn eenvoud.

 

Käsmu (Estland)

Nationaal park Lahemaa is het grootste en oudste Nationaal park in Estland. Käsmu is een stadje in dat geweldige Nationaal park. Je kunt er heerlijk  wandelen en genieten van de rustige natuur. Käsmu staat bekend om zijn meer waar je eindeloos kunt vertoeven. Je zit in Estland helemaal goed als van natuur houdt en toch wat cultuur wilt snuiven.


Subtropisch Cornwall (Verenigd Koninkrijk)

Bij Engeland wordt vaak gedacht aan koud en nat. Voor Cornwall geldt dit absoluut niet. Door de warme golfstroom kent Cornwall een zeeklimaat met relatief zachte winters.

Prachtig, ongerept, ruig en verrassend zijn woorden die Cornwall kenmerken. Een landschap van moerassen tot subtropische plantenzorgen. Van kale rotsen tot lange stranden.  
Kortom een uniek stukje Engeland.